Soba tészta házi paradicsomszósszal és házi vegán parmezánnal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Igazi nyár végi finomság a napsugarat idéző ízekkel. :)

 

  • 4 adag soba tészta
  • himalája só
  • 1+1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kg paradicsom (előzőleg megszabadítva a héjától és felkockázva)
  • 2 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 tk. szárított medvehagyma
  • frissen őrölt bors
  • vegán parmezán a tálaláshoz

A soba tésztát sós, olívaolajos vízben megfőztem.

A másik ek. olívaolajon elkezdtem párolni a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a paradicsomot. Bazsalikommal, kakukkfűvel és medvehagymával fűszereztem. Sóztam, borsoztam.

Víz hozzáadása nélkül addig főztem, amíg besűrűsödött, majd turmixgépben turmixoltam.

Soba tésztával és házilag készült vegán parmezánnal tálaltam.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár