cukormentes gluténmentes mentes étkezések reggeli reggeli szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Jó reggelit! :) Áfonyás amerikai palacsinta (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Még mindig a párizsi kiruccanásom alatt felhasznált recepteket dolgozom fel, ez a palacsinta is Dia barátnőmtől származik, aki gyakran kezdi a napot egy-egy ilyen finomsággal.

Egy “kimerítő” kirándulós nap, vagy éppen egy lustálkodós hétvége nem is indulhatna jobban. :)

A mérőpoharunk egy egyszerű teás bögre volt (kb. 250 ml).

 

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj + a sütéshez
  • 1,5 bögre liszt (mi egy 95% kölesliszt – 5% lenmag + mák lisztet használtunk, de bármilyen egyéb liszttel is működik)
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 0,5 bögre darált mák
  • 1 bögre mandulatej (vagy rizstej vagy egyéb növényi tej)
  • 1-2 ek. finomítatlan nádcukor (vagy kókuszcukor vagy egyéb édesítőszer)
  • 3/4 + 3/4 bögre friss fekete áfonya

Az olívaolajat, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, darált mákot, növényi tejet és a cukrot alaposan kikevertük, amíg egynemű, sűrű palacsintatésztát kaptunk.

Beleforgattunk 3/4 bögre áfonyát.

Egy kisebb tapadásmentes serpenyőt felmelegítettünk, és néhány csepp olívaolajat szilikonos ecsettel eloszlattunk a közepén.

Egy palacsintához egy kisebb merőkanálnyi tésztát használtunk. Amint a tészta hólyagos lett, ellenőriztük, hogy szép aranybarnára pirult-e az egyik oldala, majd ügyesen megfordítottuk.

A palacsintákat melegen tartottuk, amíg minden darab készen nem lett.

Végül 3/4 bögre áfonyát melegítettünk a serpenyőben és ezzel a meleg áfonya szósszal tálaltuk a palacsintát.

Nálunk 7 db (2 kiadós adag) amerikai palacsinta lett belőle