Amikor a recept eredetijét receptet megláttan az interneten, rögtön tudtam: ez a kenyér kell nekem. Most. :)

Nem is haboztam, gyorsan bekapcsoltam a sütőt (amiben egyébként egyúttal sok-sok egyéb finomság is készült :) ), majd néhány perc alatt összedobtam az alaptésztát.

A Foszlós-zabos zsemle muffin hatalmas sikere után úgy gondolom, sok konyhában fog frissen sült kenyér illata terjengeni ezen a vasárnapon. :)

 

  • 100 g sütőtök püré
  • 200 ml langyos víz
  • 350 g liszt (nálam most 230 g fehér és 120 g teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt)
  • 1/2 ek. só
  • kb. 1/2 tk porélesztő
  • 2 ek. lenmag

Egy nagyobb sütőtököt sütöttem tegnap, abból vettem ki 100 g sült sütőtök húst. Előbb 100 ml langyos vízzel, majd a víz másik felével aprítógépben turmixoltam.

Hozzáadtam a lisztet, sót, porélesztőt és lenmagot. Előbb fakanállal eldolgoztam, majd kézzel dagasztottam.

Meleg helyen kelni hagytam. Én türelmetlen voltam, nem vártam meg az eredeti receptben javasolt 10-18 órát, de a következő kísérletem az lesz. :) Nálam most kb. 1 órát kelt a kenyérke.

Egy alumínium kenyérsütő formát sütőpapírral kibéleltem, majd ebbe adagoltam a nyers tésztát. Előmelegített sütőben sütöttem készre (kb. 50 perc alatt, de folyamatosan figyeltem). A formában hagytam kihűlni.

Fogyasszátok egészséggel! :)