Paradicsomos bulgur kelkáposztával (tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

A bulgurral nem állok közeli viszonyban – néha szeretem, néha nem. :) Most a “szeretem korszakot” élem, és hálás is voltam, hogy nem egészen 30 perc alatt már az asztalon gőzölgött egy finom, gazdag egytálétel. :)

 

  • 1 doboz (400 ml) bio (hámozott, felezett) paradicsomkonzerv
  • 1 “konzervnyi” (400 ml) víz
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1/2 tk. szárított majoránna
  • tengeri só, frissen őrölt bor
  • agavé szirup ízlés szerint
  • 1 kis fej kelkáposzta, 1/2 cm vékony szeletekre vágva
  • 1 pohárnyi (kb. 200 ml) bulgor

Egy nagy, tapadásmentes edénybe öntöttem a paradicsomkonzervet. Felöntöttem ugyanolyan mennyiségű vízzel (így a konzervből sem pocsékoltam el egy cseppet sem. :) )

Ízesítettem zúzott fokhagymával, fűszerekkel (ami ízlés szerint variálható), sóztam, borsoztam. Lassú tűzön hagytam összeérni az ízeket.

Megkóstoltam, és kevés agavé sziruppal állítottam be a számomra megfelelő ízvilágot.

Amikor a paradicsomos alap már ízletesre összeforrt, hozzáadtam a vékonyra szeletelt kelkáposztát. Csak addig főztem, amíg a kel még ropogós maradt.

Végül a bulgurt is hozzáöntöttem a paradicsomos alaphoz, és még 10 percig főztem (ha szükséges, ezen a ponton pótolhatjátok a vizet), majd lefedve állni hagytam.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár