Bizonyára ti is nézegettétek már az édesköményeket a piacon, vagy éppen a blotok polcán, elmerengve azon, vajon mit is készítsek belőle? Egy gazdag téli saláta juttatta az eszembe, hogy marinálva, kiváló állagú ropogós saláta készülhet belőle, amíg a primőrök nem lepik el a standokat – vagy akár utána is… :)
- 1 fej édeskömény, teteje és alja levágva, vékony szeletekre vágva
- 3 sárgarépa, vékony szeletekre vágva
- 2 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
- 1 citrom frissen facsart leve
- 2 ek gluténmentes tamari szójaszósz (a címkét mindenképpen olvassátok el, nem minden szójaszósz gluténmentes)
- 1-2 tk. chili pehely (ízlés szerint)
A zöldségeket szeletelés után egy nagyobb zárható műanyag tálba tettem. Alaposan elkevertem a citromlével, szójaszósszal és chili pehellyel, Lezártam, majd egy éjszakán át állni hagytam.
Bármilyen fogás mellé kiváló kísérő – fogyaszthatjuk kurkumával-borssal sült tepsis zöldségek, de akár tésztaételek mellé is.
Kb. 3 adag lesz belőle