Marinált édeskömény (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Bizonyára ti is nézegettétek már az édesköményeket a piacon, vagy éppen a blotok polcán, elmerengve azon, vajon mit is készítsek belőle? Egy gazdag téli saláta juttatta az eszembe, hogy marinálva, kiváló állagú ropogós saláta készülhet belőle, amíg a primőrök nem lepik el a standokat – vagy akár utána is… :)

 

  • 1 fej édeskömény, teteje és alja levágva, vékony szeletekre vágva
  • 3 sárgarépa, vékony szeletekre vágva
  • 2 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 2 ek gluténmentes tamari szójaszósz (a címkét mindenképpen olvassátok el, nem minden szójaszósz gluténmentes)
  • 1-2 tk. chili pehely (ízlés szerint)

A zöldségeket szeletelés után egy nagyobb zárható műanyag tálba tettem. Alaposan elkevertem a citromlével, szójaszósszal és chili pehellyel, Lezártam, majd egy éjszakán át állni hagytam.

Bármilyen fogás mellé kiváló kísérő – fogyaszthatjuk kurkumával-borssal sült tepsis zöldségek, de akár tésztaételek mellé is.

Kb. 3 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár