Ahogy látjátok, az utóbbi időben a blogbejegyzések sem voltak gyakoriak, sőt, bevallom, a főzéssel is hadilábon álltam…
Azonban amikor ennyire szabadidő híján vagyok, akkor is odafigyelek, hogy mi kerül a tányérra: ilyenkor jól jön egy tányér gazdag leves, ami mellett nem kell ott állni, amíg fő, kiválóan elrejti a maradék zöldségeket, a végeredmény pedig annál kellemesebb! :)
- 1 kisebb vöröshagyma, szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1/2 kisebb kelkáposzta, a vastagabb erek eltávolítva, a levelek kb. 1 cm széles szeletekre vágva
- 3 kisebb burgonya, nagyobb kockákra vágva
- tengeri só, fehérbors
- chili pehely ízlés szerint
- 1 konzerv fehér bab (olyat válasszunk, ami nem tartalmaz mást, csak babot, vizet és sót), leszűrve és alaposan átmosva
- 100 ml rizstejszín
- 1 citrom frissen facsart leve
- maréknyi főtt hajdina
A hagymákat kevés vízben párolni kezdtem.
Amikor megpuhult a hagyma, hozzáadtam kelkáposztát és a burgonyát, és néhány percig együtt pirítottam a zöldségeket. Tengeri sóval, fehér borssal és chili pehellyel ízesített kb. 1,2 l vízben majdnem teljesen puhára főztem a zöldségeket.
Ekkor adtam hozzá a leszűrt és átmosott fehér babot, amivel összeforraltam a levest.
Végül rizstejszínnel krémesítettem. A frissen facsart citromlevet és kevés maradék hajdinát csak akkor adtam hozzá, amikor a kész levest levettem a tűzről.
4-5 adag lesz belőle