Kapros zöldbabkrémleves (glurénmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Ígérem, egy időre leállok a levesreceptekkel, de hozok még egy színt nektek a palettára! :)

Főleg amiatt, mert elkezdtem a fagyasztóm tartalmának a feldolgozását: ugyanis vésztartalékként, a jó minőségű konzervek mellett mindig tartok itthon többféle (bio) fagyasztott zöldséget, amiből rövid időn belül elkészíthető egy-egy finomság.

Remélem, ízleni fog ez a leves is! :)

 

  • 2 újhagyma, a zöld szárával együtt, darabolva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bögre (450 ml) fagyasztott bio zöldbab
  • 2 bögre (900 ml) víz
  • tengeri só, frissen őrölt fehér bors
  • 1 kis csokor kapor, aprítva
  • 100 ml rizstejszín
  • kb. 1 ek. frissen facsart citromlé

Az újhagymát, a fokhagymát és a zöldbabot kétszeres mennyiségű vízben főzni kezdtem. Sóztam, borsoztam, kaporral fűszereztem.

Amikor a zöldségek megpuhultak, az ételt turmixolva, majd a főzőedénybe visszatöltve 100 ml rizstejszínnel krémesítettem.

Tálaláskor frissen facsart citromlével bolondítottuk meg az újhagyma-karikákkal megszórt levest.

3 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár