Édesburgonya-krémleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Beköszöntött az ősz… Vagy legalábbis valami történt: reggelente metsző, hideg szélben tekerek a munkahelyre, vacogva sétálok munka után…

Valahogy próbálom átvészelni ezt az időszakot is: sokat segít a vidám társaság, a színes ruhák, és a jó fűszeres meleg levesek is feldobják a hangulatot! :)

 

  • 1 kisebb vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/2 ek. reszelt gyömbér (vagy 1 kk. őrölt gyömbér)
  • 2 bő tk. garam masala
  • 1 édesburgonya, felkockázva
  • 2-3 sárgarépa, karikázva
  • tengeri só, frissen őrölt (fehér) bors
  • 100 ml rizstejszín
  • kb. 1 tk. juharszirup – elhagyható
  • a tálaláshoz chili pehely és apróra vágott metélőhagyma/snidling

A vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért kevés vízben párolni kezdtem. Amikor kezdtek megpuhulni és a víz nagy része is elpárolgott, megszórtam garam masalával, és 1-2 percen át a fűszert is pirítottam.

Ezután belekevertem az édesburgonyát és a répát, majd további 1-2 perc pirítás után felöntöttem kb. 1-1,2 liter vízzel. Sóval, borssal ízesítettem.

Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest turmixoltam, végül a rizstejszín hozzáadásával még egyszer összeforraltam.

Chili pehellyel és snidlinggel megszórva tálaltam.

4-5 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár