Vasárnap gyönyörű napunk volt: verőfényes napsütés, egy felhő sem úszott az égen, nem is vágytunk máshová, mint ki a szabadba. Persze egy kis kerti munka is várt ránk (azaz át kellett ültetni a lakásunkban helyet kapó nem kis mennyiségű virágot :) ), de szerencsére kedves barátaink kertjében a kellemes és a hasznos találkozott.
A recept most igen egyszerű, inkább a gyors, egyszerűen elkészíthető, mégis finom ételekre törekedtünk.
És most készítettük el az idei év első petrezselymes burgonyáját, éljen!! :)
A grillezett lazachoz:
- lazacszeletek
- tengeri só, frissen őrölt bors
- kevés extra szűz olívaolaj
A petrezselymes burgonyához:
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld, aprítva
- 1 kg parázsburgonya, félbevágva, majd vékonyra szeletelve
- tengeri só, frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
- paprika, paradicsom, uborka, újhagyma
A lazacszeleteket sóztuk, borsoztuk, kevés olívaolajjal átkenegettük, majd a bőrével lefelé grillrácsra tettük. Nem fordítottuk meg, csak beborítottuk, így néhány perc alatt tökéletes lett az állaga.
Az olívaolajon puhára pároltuk az újhagymát, majd amikor a hagyma megpuhult, hozzáadtuk az aprított petrezselymet is. Néhány perc múlva belekevertük a burgonyát, sóztuk, borsoztuk. Pár perc pirítás után kb. 1 – 1,5 dl. vízzel felöntöttük, majd lefedve addig fűztük (kis lángon), amíg a burgonya teljesen megpuhult. Végül a fedőt levéve a maradék vizet is elpárologtattuk, a burgonyát kicsit le is pirítottuk (nem probléma, ha közben összetörik kissé!).
Friss vegyes zöldséggel és salátákkal tálaltuk.
4 – 6 adag lesz belőle
És mit grillezhetünk még? :)
Tésztasaláta grillezett zöldségekkel