Kedves ismerősünk és családja meseszép házikót vett: kerttel, kiskutyával, kiscicákkal töltik most a napjaikat a lakás-lét után. Már régóta esedékes volt a látogatás hozzájuk, és mivel egy ideje rendszeresen vezetek (ami számomra abszolút újdonság :)), könnyen és gyorsan el is jutottam hozzájuk.
Ági és a családja nagyon kedves és figyelmes vendéglátó volt: ezzel a minden allergéntől, sőt, cukortól is mentes édességgel, valamint házi bodzaszörppel vártak. A képet pedig lánya, Nati készítette. Mindenért hálás köszönet nekik! :)
- 500 g friss eper
- 2 ek. chia mag
- 1 bögre (250 ml) köles, átmosva
- 3 bögre mandulatej
- 3-4 kanál eritrit (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
- néhány eperszem
Az epret turmixoljuk, majd a chia maggal elkeverjük. Ha elég édes, további édesítőszerre sincs szükség, ha nem megfelelő, eritrittel tovább édesíthető. Állni hagyjuk.
A kölest háromszoros mennyiségű mandulatejben puhára főzzük. Eritrittel (vagy egyéb édesítőszerrel) édesítjük. Néhány eperszemmel tálkákba rétegezzük.
A kész pudingot az eperlekvárral tálaljuk.
4 adag lesz belőle
További kölespuding receptek a blogon: