cukormentes főétel főétel gluténmentes mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Édesburgonya – zeller gratin (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Megérkezett az igazi nyár, a piacok roskadoznak a finomabbnál finomabb zöldségektől. Hétvégi családi programnak is fantasztikusan jó a sorok között sétálni, figyelni a természet feléledését, a választék bővülését.

Itt vannak az “új” zöldségek: a burgonya, a leveszöldségek is fiatalos színükben pompáznak. Ha azonban egy kis változatosságot szeretnék, ez a köret / könnyű egytálétel biztosan tetszeni fog. :)

Hasonló receptet (burgonyával) itt találsz.

 

  • kb. 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 400 g édesburgonya, vékonyra szeletelve
  • 100 g zeller, vékonyra szeletelve
  • 300 ml rizstej
  • 1 tk. fokhagyma por
  • tengeri só, frissen őrölt börs

Egy üveg sütőtálat vékonyan kikentem olívaolajjal.

Elrendeztem rajta az édesburgonya egyik felét, erre rétegeztem a zellert, majd betakartam az édesburgonya másik felével.

A rizstejet shakerben alaposan összeráztam a fűszerekkel, és ezzel a keverékkel öntöttem le a zöldségeket.

Alufólia alatt kb. 25 percig, majd a fóliát levéve addig sütöttem a zöldségeket, amíg a legtöbb folyadék elpárolog belőle.

Főételként (salátával) kb. 2 adag, köretként 3 – 4 adag lesz belőle