Megérkezett az igazi nyár, a piacok roskadoznak a finomabbnál finomabb zöldségektől. Hétvégi családi programnak is fantasztikusan jó a sorok között sétálni, figyelni a természet feléledését, a választék bővülését.
Itt vannak az “új” zöldségek: a burgonya, a leveszöldségek is fiatalos színükben pompáznak. Ha azonban egy kis változatosságot szeretnék, ez a köret / könnyű egytálétel biztosan tetszeni fog. :)
Hasonló receptet (burgonyával) itt találsz.
- kb. 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
- 400 g édesburgonya, vékonyra szeletelve
- 100 g zeller, vékonyra szeletelve
- 300 ml rizstej
- 1 tk. fokhagyma por
- tengeri só, frissen őrölt börs
Egy üveg sütőtálat vékonyan kikentem olívaolajjal.
Elrendeztem rajta az édesburgonya egyik felét, erre rétegeztem a zellert, majd betakartam az édesburgonya másik felével.
A rizstejet shakerben alaposan összeráztam a fűszerekkel, és ezzel a keverékkel öntöttem le a zöldségeket.
Alufólia alatt kb. 25 percig, majd a fóliát levéve addig sütöttem a zöldségeket, amíg a legtöbb folyadék elpárolog belőle.
Főételként (salátával) kb. 2 adag, köretként 3 – 4 adag lesz belőle