Újburgonya-főzelék spárgával (tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Ha rendszeresen olvasod a blogot, már tudhatod: nagy rajongója vagyok a főzelékeknek. Egyrészt, mert akár reggel, munka előtt is könnyedén összedobható, csomagolható, másrészt, mivel ez az étel tökéletesen zsiradékmentesen is elkészíthető –  a befektetett munka pedig kimerül a zöldségek előkészítésében.

Feltétként gyakran használok készen kapható növényi alapú fasírtporokat, gombaragut, gombapaprikást, esetleg egy finom mázas diós lencsesültet – no igen, ez utóbbi már nem egy reggeli projekt. :)

 

  • 400 g újburgonya, felkockázva
  • 250 g zöldspárga, a fás vége letörve, majd 2 cm-es darabokra vágva
  • 1 kisebb főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 dl zabtej
  • 1 bő ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • petrezselyemzöld, aprítva (elhagyható)
  • frissen facsart citromlé a tálaláshoz

A főzelék elkészítése igen egyszerű: az újburgonyát, a spárgát, a hagymát és a fokhagymagerezdeket annyi vízben kezdtem el főzni, ami éppen ellepi. Sóztam, borsoztam, majd lefedve addig pároltam, amíg a zöldségek megpuhultak.

Ezután a zabtejet a tönkölyliszttel egy shaker-ben alaposan összeráztam, és ezzel sűrítettem a főzeléket.

Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemzölddel, illetve kiválóan illik hozzá a frissen facsart citromlé is! :)

2 adag lesz belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár