A korábbi bejegyzéseimet böngészve vettem észre, hogy sok-sok egyszerű vagy éppen pikáns gombával készült étel szerepel a blogon. Készítettem már belőle gulyást, ami az egyik legsikeresebb recept volt a blogon. Családi nagy kedvencünkké vált Napmátka gombalevese. Halas-gombás piteként mér egy másfajta arcát mutatta nekünk. Ettetek már gombafőzeléket? Ha nem, itt az ideje erre a receptre kattintani – csodás! :) Keleti irányba ez a leves vitte az egyszerű alapanyagot. Ha levesről van szó, a savanyú káposzta és a citrom-tárkony duó is verhetetlen kísérője a gombának. Előételként pedig a karácsonyi asztalon is megállta a helyét! Sült gomba mint főétel? Naná! Már hozom is az ötletet hozzá, csak kattints ide! És végül de nem utolsósorban ne feledkezzünk el egyik kedvenc reggelinkről sem.
No, és mi hiányzik a hosszú listából? Naná, hogy a klasszikusnak számító gombapaprikás – én magam is meglepődtem, hogy még nem mutattam meg nektek az én változatomat! Ha elég időm van, tej- és tojásmentes nokedlivel kínálom, most viszont nemes egyszerűséggel durum tésztával. :)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 vöröshagyma, apró kockákra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 csapott tk. pirospaprika
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 4 ek. lecsó (mi nyáron főztük be)
- 2 tk. bio paprikakrém (sós)
- 1 kk. bio csípős paprikakrém (sós)
- 500 g barna csiperke, szeletelve
- a tálaláshoz durum spagetti
Az olívaolajon puhára pároltam a hagymát. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam a fokhagymát is. A tűzhelyről lehúzva megszórtam pirospaprikával, majd azonnal ráöntöttem kb. 100 ml vizet.
A tűzhelyre visszatérve enyhén sóztam (mivel a paprikakrémek is sósak), borsoztam, majd hozzáadtam 4 ek. nyáron befőzött lecsót. Kétféle paprikakrémmel ízesítettem, majd lassú tűzön összeforraltam.
Hozzáadtam a gombaszeleteket, elkevertem, majd lefedtem. Ha szükséges, itt még adható hozzá további só. Víz hozzáadása nélkül pároltam (időnként megkeverve), majd amikor a gomba megpuhult, a fedőt levéve beforraltam a paprikást.
Durum spagettivel tálaltam