Gombapaprikás spagettivel (tejmentes, tojásmentes recept)

A korábbi bejegyzéseimet böngészve vettem észre, hogy sok-sok egyszerű vagy éppen pikáns gombával készült étel szerepel a blogon. Készítettem már belőle gulyást, ami az egyik legsikeresebb recept volt a blogon. Családi nagy kedvencünkké vált Napmátka gombalevese. Halas-gombás piteként mér egy másfajta arcát mutatta nekünk. Ettetek már gombafőzeléket? Ha nem, itt az ideje erre a receptre kattintani – csodás! :) Keleti irányba ez a leves vitte az egyszerű alapanyagot. Ha levesről van szó, a savanyú káposzta és a citrom-tárkony duó is verhetetlen kísérője a gombának. Előételként pedig a karácsonyi asztalon is megállta a helyét! Sült gomba mint főétel? Naná! Már hozom is az ötletet hozzá, csak kattints ide! És végül de nem utolsósorban ne feledkezzünk el egyik kedvenc reggelinkről sem.

No, és mi hiányzik a hosszú listából? Naná, hogy a klasszikusnak számító gombapaprikás – én magam is meglepődtem, hogy még nem mutattam meg nektek az én változatomat! Ha elég időm van, tej- és tojásmentes nokedlivel kínálom, most viszont nemes egyszerűséggel durum tésztával. :)

 

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, apró kockákra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 csapott tk. pirospaprika
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek. lecsó (mi nyáron főztük be)
  • 2 tk. bio paprikakrém (sós)
  • 1 kk. bio csípős paprikakrém (sós)
  • 500 g barna csiperke, szeletelve
  • a tálaláshoz durum spagetti

Az olívaolajon puhára pároltam a hagymát. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam a fokhagymát is. A tűzhelyről lehúzva megszórtam pirospaprikával, majd azonnal ráöntöttem kb. 100 ml vizet.

A tűzhelyre visszatérve enyhén sóztam (mivel a paprikakrémek is sósak), borsoztam, majd hozzáadtam 4 ek. nyáron befőzött lecsót. Kétféle paprikakrémmel ízesítettem, majd lassú tűzön összeforraltam.

Hozzáadtam a gombaszeleteket, elkevertem, majd lefedtem. Ha szükséges, itt még adható hozzá további só. Víz hozzáadása nélkül pároltam (időnként megkeverve), majd amikor a gomba megpuhult, a fedőt levéve beforraltam a paprikást.

Durum spagettivel tálaltam

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár