Egyre több üzlet polcán köszönt minket a kínai kel, amit legalább olyan változatosan lehet elkészíteni, mint a kelkáposztát. Nekem nagy kedvencem a kimchi, azaz a koreai csípős kínai kel saláta; de több receptet találsz lejjebb – olyanokat, ahol mellékszereplő a kínai kel. Ebben a receptben viszont övé a főszerep! :)
- 500 g burgonya, felkockázva
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1 tk. köménymag
- 1 tk. kurkuma
- 1/2 kínai kel, a torzsája eltávolítva, majd 1 cm széles szeletekre vágva
A burgonyát annyi sós vízben kezdtem főzni, ami kb. 1 ujjnyira ellepi. Fűszereztem őröltö borssal, köménymaggal és kurkumával; majd amikor a burgonya félig megpuhult, hozzáadtam a szeletelt kínai kelt is.
Mikor a zöldségek megpuhultak, kb. 1/3 részét botmixerrel pürésítettem, így önmagával tudtam sűríteni a főzeléket.
Kb. 4 adag lesz belőle
További receptek kínai kellel:
- Penne lazaccal
- Curry csicseriborsóval, vadrizzsel és kurkumával
- Zöldséges üvegtészta
- Gazdag téli saláta kesu öntettel
- Keleties üvegtészta zöldségekkel
- Wokban sült zöldségek
Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!