cukormentes főétel főétel hal mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept

Farfalle zöldséges tenger gyümölcsei raguval (tejmentes, tojásmentes, zsírszegény recept)

Sokszor szemezgettél már a kedvenc üzletedben a gernélával vagy egy érdekesen kinéző tenger gyümölcsei mix-szel, de nem jutott eszedbe, hogy mit is készíthetnél belőle? Egy finom tésztaétel kiadós, zöldségekkel turbózható és kiválóan párosítható a tengeri herkentyűkkel. Én mindig tartok itthon egy-két csomaggal, amit aztán hideg vízben kiolvasztok és azonnal készítek belőle valamit.

Apropó, a zöldfőzelékéket készítetted már fokhagymás garnélával? Itt a recept, semmiképpen ne hagyd ki! :)

No de most koncentráljunk a mai feladatra!!

 

  • 1 nagy újhagyma a zöldjével együtt
  • 100 g spenót, vékony szeletekre vágva
  • 1/2 csokor medvehagyma, vékony szeletekre vágva
  • 450 g vegyes tenger gyümölcsei mix
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 bögre zöldborsó
  • 150 g durum farfalle tészta
  • 200 ml rizstejszín
  • kevés frissen facsart citromlé

Az újhagymát kevés vízben párolni kezdtem. Amikor félig megpárolódott, hozzáadtam a spenótot és medvehagymát, majd fedő alatt, további víz hozzáadásával fonnyasztottam meg őket.

Ezután hozzáadtam a tenger gyümölcsei mixet, sóztam, borsoztam, és előbb fedő alatt, majd a fedőt levéve pároltam – pirítottam a zöldségeket és a tengeri herkentyűket.

Ezalatt enyhén sós vízben puhára főztem külön – külön a zöldborsót és a tésztát is, majd amikor a zöldséges tengeri mix teljesen átsült, elkevertem a három hozzávalót.

Végül kevés frissen facsart citromlével elkevert rizstejszínnel krémesítettem és forraltam be.spe

Azonnal tálaltam.

4 adag lesz belőle