Sokszor szemezgettél már a kedvenc üzletedben a gernélával vagy egy érdekesen kinéző tenger gyümölcsei mix-szel, de nem jutott eszedbe, hogy mit is készíthetnél belőle? Egy finom tésztaétel kiadós, zöldségekkel turbózható és kiválóan párosítható a tengeri herkentyűkkel. Én mindig tartok itthon egy-két csomaggal, amit aztán hideg vízben kiolvasztok és azonnal készítek belőle valamit.
Apropó, a zöldfőzelékéket készítetted már fokhagymás garnélával? Itt a recept, semmiképpen ne hagyd ki! :)
No de most koncentráljunk a mai feladatra!!
- 1 nagy újhagyma a zöldjével együtt
- 100 g spenót, vékony szeletekre vágva
- 1/2 csokor medvehagyma, vékony szeletekre vágva
- 450 g vegyes tenger gyümölcsei mix
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 bögre zöldborsó
- 150 g durum farfalle tészta
- 200 ml rizstejszín
- kevés frissen facsart citromlé
Az újhagymát kevés vízben párolni kezdtem. Amikor félig megpárolódott, hozzáadtam a spenótot és medvehagymát, majd fedő alatt, további víz hozzáadásával fonnyasztottam meg őket.
Ezután hozzáadtam a tenger gyümölcsei mixet, sóztam, borsoztam, és előbb fedő alatt, majd a fedőt levéve pároltam – pirítottam a zöldségeket és a tengeri herkentyűket.
Ezalatt enyhén sós vízben puhára főztem külön – külön a zöldborsót és a tésztát is, majd amikor a zöldséges tengeri mix teljesen átsült, elkevertem a három hozzávalót.
Végül kevés frissen facsart citromlével elkevert rizstejszínnel krémesítettem és forraltam be.spe
Azonnal tálaltam.
4 adag lesz belőle