Ahogy azt a kamramustra bejegyzésemben is említettem már, a kamrámban mindig lapul néhány tonhalkonzerv (soha nem olajos, mindig a sós lében, “in brine” feliratú). Nagyszerűen felhasználható tésztaételekhez, esetleg egy jó kis rakottashoz, de ha nagyon szorít az idő, akár a melegszendvicset is feldobhatjuk vele, vagy csak salátához adjuk. Milyen egyszerű alapanyag, mégis mennyi lehetőség rejlik benne!
Most a kencék sorát bővítettem egy pikáns darabbal, remélem, neked is ízleni fog! :)
- 2 doboz tonhalkonzerv sós lében, leszűrve
- 1 nagy újhagyma, a zöldjével együtt, vékony szeletekre vágva
- kb. 75 ml rizstejszín
- 1/2 biocitrom citrom reszelt héja
- 1 nagy tk, morzsolt kapor
- tengeri só, frissen őrölt bors
- ízlés szerint frissen facsart citromlé
A tonhalkonzervet villával összetörtem, hozzáadtam az újhagymát és alaposan kikevertem a rizstejszínnel. Citromhéjjal és kaporral fűszereztem, majd enyhén sóztam és borsoztam. Végül kevés frissen facsart citromlével állítottam be a kívánt ízhatást.
Teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy gluténérzékenység esetén gluténmentes kenyérrel fogyasztjuk.
4 adag lesz belőle