Kapros – citromos tonhalkrém (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény recept)

Ahogy azt a kamramustra bejegyzésemben is említettem már, a kamrámban mindig lapul néhány tonhalkonzerv (soha nem olajos, mindig a sós lében, “in brine” feliratú). Nagyszerűen felhasználható tésztaételekhez, esetleg egy jó kis rakottashoz, de ha nagyon szorít az idő, akár a melegszendvicset is feldobhatjuk vele, vagy csak salátához adjuk. Milyen egyszerű alapanyag, mégis mennyi lehetőség rejlik benne!

Most a kencék sorát bővítettem egy pikáns darabbal, remélem, neked is ízleni fog! :)

 

  • 2 doboz tonhalkonzerv sós lében, leszűrve
  • 1 nagy újhagyma, a zöldjével együtt, vékony szeletekre vágva
  • kb. 75 ml rizstejszín
  • 1/2 biocitrom citrom reszelt héja
  • 1 nagy tk, morzsolt kapor
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • ízlés szerint frissen facsart citromlé

A tonhalkonzervet villával összetörtem, hozzáadtam az újhagymát és alaposan kikevertem a rizstejszínnel. Citromhéjjal és kaporral fűszereztem, majd enyhén sóztam és borsoztam. Végül kevés frissen facsart citromlével állítottam be a kívánt ízhatást.

Teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy gluténérzékenység esetén gluténmentes kenyérrel fogyasztjuk.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár