A piacokon már tobzódhatunk a primőrökben, amik szinte felkínálják magukat harsogó színeikkel, a zöldre éhező emberek legnagyobb örömére. :)
Én most egyik kedvenc alapanyagomat, a csicseriborsót házasítottam velük, és mondhatom, nagyon jó választás volt! egy adag tepsis krumplival vagy csak friss kenyérrel tökéletes ebéd, köret nélkül pedig optimális vacsora lesz belőle.
- 2 újhagyma, a zöldjével együtt, karikázva
- 2 paradicsom, falatnyi darabokra vágva
- 3 retek, felkockázva
- 1 paprika, vékony szeletekre vágva
- 1 csapott tk. tengeri só
- 1 kk. bors
- 4 ek. hidegen sajtolt lenmagolaj
- 1 konzerv csicseriborsó, leszűrve és alaposan átmosva (csak csicseriborsó, víz és só legyen az összetétele)
Az újhagymát, a paradicsomot, a retket és a paprikát alaposan elkevertem egy tálban. Sóztam, borsoztam, majd hidegen sajtolt lenmagolajjal összeforgattam. Végül hozzáadtam a csicseriborsót is, és 1-2 óra hűtőszekrényben történő összeérlelés után tálaltam.
3 – 4 adag lesz belőle