Céklás tonhalsaláta (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény recept)

Ezen a héten éppen a minimál konyhaművészetet gyakorlom: vasárnap bevásároltam egy adag zöldséget a sarki zöldségesnél, és igyekszem minden étkezésemet ebből a csomagból megoldani. Természetesen a kamrámban azért van egy kis ez, egy kis az :), és egy kenyeret is sütöttem hétvégén, úgyhogy remélem, nem kell már boltba mennem ezen a héten.

A céklás-tonhalas tészta Fittkonyha Angi oldalán bukkant fel ma, rögtön meg is mozgatta a fantáziámat, de én más formában képzeltem el: egyszerű salátaként, 10 perc alatt összedobva. Igen, ez hiányzott még a ma estéhez! :)

 

  • 1 cékla hámozva, nagyobb darabokra vágva
  • 1 kis doboz tonhal sós lében (NEM olajban)
  • kis darab újhagyma (fehér része), vékony szeletekre vágva
  • 2 ek. rizstejszín
  • 1 tk. mustár
  • 1/2 csokor kapor, aprítva
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A céklát kézi reszelő segítségével vagy aprítógépben lereszeljük. Hozzáadjuk a leszűrt tonhalat és a karikákra vágott újhagymát.

Az öntethez simára keverjük a rizstejszínt, a mustárt és az apróra vágott kaprot. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük.

Pirított kenyérrel tálaljuk. Ha gluténérzékeny vagy, diétádnak megfelelő kenyérfélét válassz, a saláta önmagában gluténmentes.

1 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár