Már nagyon – nagyon régóta tartogattam egy szejtánkolbász receptet a számítógépemen! Valahol az interneten találtam (kérem, ha a kiötlője ráismer a receptre, jelezze, és megjelölöm forrásként), lementettem egy dokumentumba – majd újra és újra kacérkodtam a gondolattal, hogy mi lenne, ha… Valahogy azonban soha nem jött el a megfelelő pillanat. Ezidáig! :)
Ugyanis most, hogy több, mint egy hétig szabadságon voltam, teljes erőbedobással süthettem – főzhettem, kísérletezhettem!!! Végre!!! :)
Az óévet tehát lencsefőzelékkel és ezzel a szejtánvagdalttal, és -kolbászkákkal búcsúztattuk, legnagyobb megelégedésünkre. :)
- 100 g bio füstölt tofu
- 200 g víz
- 40 g extra szűz olívaolaj
- kb. 10 cm-nyi póréhagyma, finomra aprítva
- 1 csapott tk. fokhagymapor
- 1 csapott tk. majoránna
- 1 csapott tk. pirospaprika
- 1 csapott tk. füstölt paprika
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 szerecsendió, reszelve
- 1,5 tk. só
- frissen őrölt bors
- 1 ek. sörélesztő pehely
- 130 g sikér
A sikér kivételével az összes hozzávalót a turmixgép kelyhébe öntöttem, és alaposan összeturmixoltam.
Az így elkészült masszát előbb alaposan elkevertem, majd összegyúrtam a sikérrel, és az így kapott alapot 20 percre állni hagytam.
Ezután a masszát két részre osztottam:
Az egyik feléből 10 kolbászkát formáztam, amit sütőpapírba tekertem, kb. 40 percig gőzöltem, majd 180 C-os sütőben 20 percig sütöttem (félidőben megfordítottam). Ezeket a kolbászkákat fogyaszthatod főzelékek feltéteként, vagy mustárral, zöldségekkel reggelire és vacsorára.
A másik feléből egy nagyobb hengert formáztam,. amit szintén szorosan sütőpapírba tekertem és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöttem (félidőben megfordítottam). Miután kihűlt, szeleteltem, Szintén főzelékek mellé, vagy felvágottak helyett ajánlom.
Felhasználástól függően kb. 4 adag lesz belőle
Ha tetszett a recept, látogass el a Facebook-oldalunkra is! :)