cukormentes gluténmentes mentes étkezések reggeli reggeli szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Kutyából nem lesz szalonna – és csicseriborsóból rántotta?

Már nagyon régóta szemeztem ezzel az ötlettel, ami több oldalon is feltűnt az elmúlt időben. Alapjában véve nem törekszem arra, hogy mindenféle ételt helyettesítsek növényi alapokon, de a csicseri-rántotta kérdése nem hagyott nyugodni. Ha némi színt szeretnél vinni a napi hüvelyes-fogyasztásodba, szerintem ez kiváló alap lehet nagy klasszikus barátunkon, a hummuszon túl.

Ha pedig további rántotta-szerű ötletekre éhezel, ajánlom figyelmedbe a tofurántottát is, ami új köntösbe bújt a húsvéti brunchunk folyamán. :)

1 adaghoz:

  • 4 ek. csicseriborsó liszt
  • 1 csapott tk. fekete só (az adja a tojásos ízt)
  • 2 bő k. fokhagyma granulátum
  • 1 kk. kurkuma (ez adja a szép sárga színt és egyéb jótékony hatásokat)
  • (szénsavas) víz
  • 1/2 tk. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb fej hagyma, apró kockákra vágva
  • pirospaprika
  • metélőhagyma

A csicseriborsó lisztet elkeverjük a fekete sóval, a fokhagyma granulátummal és a kurkumával, majd lassan kevergetve annyi (szénsavas) vizet adunk hozzá, amivel sűrű palacsintatészta állagú alapot kapunk. Félretesszük.

Az olívaolajon aranybarnára pároljuk – pirítjuk a hagymát, majd ráöntjük a rántotta-alapunkat és készre sütjük.

Tálaláskor pirospaprikával és metélőhagymával megszórjuk és kovászos kenyérrel tálaljuk.