Ritkán főzök Jamie Oliver-től, de a Minőségi Evők Klubja Lakásétterem-ben főzött ebédre készülve “szakácstársam”, Andi, kiváló receptet talált, amit végül feldolgoztunk az eseményen.
Különleges ízvilág és fűszerkavalkád – és ez így volt nagyon-nagyon jó. :)
Andit idézve: “A receptek és a megvalósítás olyan eredeti, amilyen egy vidéki magyar városban csak lehet.” :)
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 3 ek. sárga curry paszta (az eredeti recept szerint Rogan Josh paszta)
- 3 cm-nyi friss gyömbér, reszelve
- kis csokor koriander, apróra vágva
- 3 édesburgonya, falatnyi darabokra vágva
- 150 g csicseriborsó, egy éjszakára beáztatva, majd puhára főzve (vagy egy 400 g-os konzerv)
- 400 g (1 konzervnyi) bio konzerv hámozott, felezett paradicsom
- 400 g kókusztej (vagy rizstejszín)
- 400 g spenót
- basmati rizs a tálaláshoz
Az olívaolajat megmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát és a curry pasztát, és kis – közepes lángon addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul és szép aranybarna lesz.
Ekkor belekeverjük a gyömbért, a koriandert, az édesburgonyát és a csicseriborsót, és néhány percen át együtt pirítjuk. Figyeljünk oda folyamatosan, nehogy leégjenek a zöldségek.
Csak ezután öntjük fel a paradicsommal és 200 ml vízzel, majd továbbra is kis – közepes lángon, fedő alatt, időnként megkeverve 15 – 20 percig főzzük.
Ezután a fedőt levéve addig fűzzük tovább, amíg a csicseriborsó megpuhul, és a szósz gazdagon besűrűsödik. Végül beleöntjük a kókusztejet is, majd a spenótot csak a legvégén keverjük bele, hogy megpuhuljon, de ne főjön teljesen szét.
Basmati rizzsel tálaltuk (amit a csomagoláson megfelelő utasítás szerint készítettünk el).
6 adag lesz belőle, fagyasztható