Kedvenc kukoricalevesünk, és az ez alapján készült muffin után Aliz barátnőm is ebbe az irányba kalandozott, más ízvilággal, de nem kevésbé egyszerű és finom recepttel. :)
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagyobb fej hagyma, apró kockákra vágva
- 1 nagyobb sárgarépa, reszelve
- 2 doboznyi konzerv kukorica
- tengeri só, frissen őrölt bors
- ízfokozómentes bio magyaros fűszerkeverék
- kevés nádcukor
- 100 ml rizstejszín
Az olívaolajon puhára pároljuk a hagymát és a sárgarépát.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett és alaposan átmosott konzerv kukoricát.
Sózzuk, borsozzuk, magyaros fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd annyi vízzel öntjük fel, ami bőven ellepi.
Puhára főzzük a kukoricát, majd a levest botmixerrel turmixoljuk, kevés nádcukorral beállítva az ízek egyensúlyát.
Végül rizstejszínnel habarjuk (hőkiegyenlítés!!).
6 adag lesz belőle