A téli hónapok elképzelhetetlenek főzelékek nélkül, hiszen a segítségükkel a legváltozatosabb ízvilágú, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, melengető egytálételekkel kényeztethetjük magunkat.
Sokszor feltétet sem kínálok hozzájuk, nem történt ez másképp ezzel a megújított kelkáposzta főzelékkel sem.
- 400 g burgonya, meghámozva és felkockázva
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 400 g (egy kisebb fej) kelkáposzta, torzsája nélkül, 1 cm széles csíkokra szeletelve
- 1 kk. őrölt kömény
A burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát annyi vízben tettem fel főni, ami 1 – 2 cm-nyire ellepi. Sóztam, borsoztam, addig főttem, amíg majdnem teljesen puhára főtt.
Fele burgonyát egy merőkanálnyi főzővízzel leturmixoltam, majd visszaöntöttem a lábasba. Ekkor tettem bele a kelkáposztát. A főzeléket őrölt köménnyel fűszereztem, majd lefedve addig főztem, amíg a zöld levelek éppen roppanósak maradtak.
3 adag lesz belőle