Nem tököltem ma, hanem főztem egy jó kis töklevest. :)
Ha nincs éppen kéznél rizstejszín, akár anélkül is készíthető (recept itt), mindkét változat villámgyorsan elkészül.
Kaporbarátoknak kötelező nyári étel. :)
- 1 kisebb főzőtök, hámozva, felkockázva
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 75 ml rizstejszín
- himalája só, frissen őrölt bors
- 1/2 citrom frissen facsart leve
A hozzávalókat a citromlé kivételével kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főztem. Amikor a tök megpuhult, 3/4 részét turmixgépben pürésítettem, majd visszaöntöttem az eredeti főzőedénybe.
A tűzről lehúzva frissen facsart citromlével ízesítettem.
Hipp-hopp elkészült. :)
4-6 adag lesz belőle