Amikor ezt a curryt készítettem mazsolás quinoával, elláttam ebéddel két kolléganőmet is.
Ez a recept az ő ötletük alapján született, hiszen ők vetették fel ebéd után, hogy ez a köret akár desszertként is megállná a helyét.
Gyorsan kipróbáltam, és valóban így is van. :)
A hozzávalók kiméréséhez egyszerű vizespoharat használtam (kb. 200 ml-es).
- 1 pohárnyi quinoa, néhány órára beáztatva
- 2 pohárnyi mandulatej (vagy egyéb növényi tej)
- 1 pohárnyi víz
- 50 g mazsola
- 75 g darált dió
- 2 ek. datolyaszirup
- 1 ek. agavé szirup
- 2 tk. zsírszegény holland kakaópor
- csipetnyi fahéj
Az előre beáztatott quinoát szűrőben átszűrtem és folyó víz alatt alaposan átmostam.
A hozzávalókat egy tűzálló edénybe tettem és kis lángon főzni kezdtem. Figyelve arra, hogy alkalmanként megkeverjem, addig főztem, amíg a folyadékot magába szívta, majd befőttesüvegekbe adagoltam.
A képen látható adagok lettek belőle (kb. 4-6 adagnyi)