A bulgurral nem állok közeli viszonyban – néha szeretem, néha nem. :) Most a “szeretem korszakot” élem, és hálás is voltam, hogy nem egészen 30 perc alatt már az asztalon gőzölgött egy finom, gazdag egytálétel. :)
- 1 doboz (400 ml) bio (hámozott, felezett) paradicsomkonzerv
- 1 “konzervnyi” (400 ml) víz
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk. szárított bazsalikom
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 1/2 tk. szárított majoránna
- tengeri só, frissen őrölt bor
- agavé szirup ízlés szerint
- 1 kis fej kelkáposzta, 1/2 cm vékony szeletekre vágva
- 1 pohárnyi (kb. 200 ml) bulgor
Egy nagy, tapadásmentes edénybe öntöttem a paradicsomkonzervet. Felöntöttem ugyanolyan mennyiségű vízzel (így a konzervből sem pocsékoltam el egy cseppet sem. :) )
Ízesítettem zúzott fokhagymával, fűszerekkel (ami ízlés szerint variálható), sóztam, borsoztam. Lassú tűzön hagytam összeérni az ízeket.
Megkóstoltam, és kevés agavé sziruppal állítottam be a számomra megfelelő ízvilágot.
Amikor a paradicsomos alap már ízletesre összeforrt, hozzáadtam a vékonyra szeletelt kelkáposztát. Csak addig főztem, amíg a kel még ropogós maradt.
Végül a bulgurt is hozzáöntöttem a paradicsomos alaphoz, és még 10 percig főztem (ha szükséges, ezen a ponton pótolhatjátok a vizet), majd lefedve állni hagytam.
4 adag lesz belőle