Komolyan mondom nektek, amióta rátaláltam a mexikói feketebab leves receptjére, egyik legnagyobb kedvencünkké vált… A mexikói tál is nagy barátunk lett persze, úgyhogy bátran kísérletezem tovább ilyen irányban. :)

Általában jelentősebb mennyiségű jó minőségű konzervet tartunk itthon (pl. bab, csicseriborsó, kukorica), amik kiváló szolgálatot tesznek egy-egy gyors étel vagy kence elkészítésekor. Jó minőségű alatt azt értem, hogy az összetevők között nem szerepel más, csupán az adott hüvelyes növény, víz és só. A tartósítószerek csökkentését a szervezetünk meghálálja, higgyétek el. :)

Persze a legjobb, ha magunk áztatjuk ás főzzük, de nyáron azért a konzervek jócskán leveszik a terhet a vállunkról.

Ez a saláta grillezéskor kiváló köret, ha hummusszal, pirított kenyérrel tálaljuk, akkor pedig teljes értékű étkezés.

 

  • 1 doboz vörösbab konzerv, alaposan átmosva
  • 3 paradicsom, felkockázva
  • 3 kisebb fürtös uborka, felkockázva
  • 1 nagyobb avokádó, felkockázva
  • 1 lila hagyma, aprítva
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. almaecet
  • 1 bő tk. agavé szirup
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1/2 tk. chili pehely
  • 1/2 tk. fokhagyma por
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A vörösbabot, a felkockázott paradicsomot, uborkát és avokádót, valamint a lila hagymát egy tálban elkevertem.

Az olívaolajat és az almaecetet egy kisebb befőttesüvegbe töltöttem. Hozzáadtam az agavé szirupot és a fűszereket, majd néhány kanál vizet is, és az öntetet alaposan összeráztam.

Az öntettel nyakon öntöttem a zöldségeket, majd alaposan összeforgattam az ételt.

Tálaláskor citromgerezdeket kínálhatunk mellé.

4 – 6 adag lesz belőle