Angliában élve váltam a coleslow rabjává… Minden nap meg tudtam volna enni, és el is készítettük szinte minden vacsorához. :) Hazatérve szintén gyakran készítettem, de mióta nem fogyasztok tojást (és ezzel együtt majonézt sem), nem próbálkoztam vele. Eddig. :)
Ugyan a végeredmény nem hozza teljesen a klasszikus majonézben tocsogó ízvilágot, cserébe viszont egészséges, friss és finom salátát fogyaszthatunk. :)
- 3 ek. rizstejszín
- 1/2 ek. mustár
- kb. 1/2 citrom frissen facsart leve (először kevesebbet is adhatunk hozzá)
- csipetnyi stevia
- himalája só, frissen őrölt bors
- 1/2 kisebb lila káposzta (kb. 200 g), nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1/2 kisebb fehér káposzta (kb. 200 g), nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1 nagyobb sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve
Az öntethez egy kisebb befőttesüvegben összeráztam a rizstejszínt, a mustárt, a frissen facsart citromlevet, a steviát, a sót és a borsot.
Kisebb salátástálba öntöttem, majd alaposan elkevertem a kétféle káposztával és a sárgarépával.
Jól behűtve tálaltam.
4-5 adag lesz belőle