cukormentes főétel főétel gluténmentes hal mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept

Klasszikus gyros – harcsából (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

A nagy harcsa-futam tovább fokozódik! :)

Ahogy a tegnapi bejegyzésemben is írtam, egy jó nagy csomag harcsát vettem elő a fagyasztóból, amiből azon nyomban többféle finomságot készítettem, íme, megérkezett a következő recept. Zsírszegény, ámde klasszikus ízeket idéző finomság.

Egy nagyon nem klasszikus harcsa gyors recept már felkerült a blogra, azonban ez a recept inkább a hagyományos vonalat képviseli – mármint gyros-ügyben. ;)

 

  • kb. 450 g harcsafilé
  • 2 csapott ek. gyros fűszerkeverék (én bioboltból szereztem be)
  • 1 + 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • tengeri só
  • 4-5 nagyobb burgonya
  • tetszés szerinti zöldségek a tálaláshoz (mi most egyszerűen savanyú káposztát fogyasztottunk hozzá)

A harcsafilét falatnyi kockákra vágtam, majd kb. 60 percre bepácoltam a gyros fűszerkeverék és 1 ek. olívaolaj keverékébe. Enyhén sóztam is. Végül sütőpapírral borított tepsiben, közepesen meleg sütőben készre sütöttem.

Nekem maradt ki 4-5 darab héjában sült burgonyám (nem túl puhák). Ezeket kisebb hasábokra vágtam, 1 ek. extra szűz olívaolajjal összeforgattam, majd szintén sütőpapírral borított tepsiben, közepesen meleg sütőben sütöttem meg. Csak utólag sóztuk, hogy ne puhuljon meg a burgonya, hanem finom kérges legyen.

Savanyú káposztát tálaltam mellé.

3 – 4 adag lesz belőle