A nagy harcsa-futam tovább fokozódik! :)
Ahogy a tegnapi bejegyzésemben is írtam, egy jó nagy csomag harcsát vettem elő a fagyasztóból, amiből azon nyomban többféle finomságot készítettem, íme, megérkezett a következő recept. Zsírszegény, ámde klasszikus ízeket idéző finomság.
Egy nagyon nem klasszikus harcsa gyors recept már felkerült a blogra, azonban ez a recept inkább a hagyományos vonalat képviseli – mármint gyros-ügyben. ;)
- kb. 450 g harcsafilé
- 2 csapott ek. gyros fűszerkeverék (én bioboltból szereztem be)
- 1 + 1 ek. extra szűz olívaolaj
- tengeri só
- 4-5 nagyobb burgonya
- tetszés szerinti zöldségek a tálaláshoz (mi most egyszerűen savanyú káposztát fogyasztottunk hozzá)
A harcsafilét falatnyi kockákra vágtam, majd kb. 60 percre bepácoltam a gyros fűszerkeverék és 1 ek. olívaolaj keverékébe. Enyhén sóztam is. Végül sütőpapírral borított tepsiben, közepesen meleg sütőben készre sütöttem.
Nekem maradt ki 4-5 darab héjában sült burgonyám (nem túl puhák). Ezeket kisebb hasábokra vágtam, 1 ek. extra szűz olívaolajjal összeforgattam, majd szintén sütőpapírral borított tepsiben, közepesen meleg sütőben sütöttem meg. Csak utólag sóztuk, hogy ne puhuljon meg a burgonya, hanem finom kérges legyen.
Savanyú káposztát tálaltam mellé.
3 – 4 adag lesz belőle