cukormentes főétel főétel gluténmentes hal mentes étkezések reggeli reggeli szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept

Magyaros harcsapástétom (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Ezt a receptet abszolút a szerencsés véletlenek összjátéka szülte. :)

Jó nagy adag fagyasztott harcsafilé várt felhasználásra a fagyasztóban, és mivel szerettem volna minél többféle receptet kipróbálni (és megmutatni nektek :)), azon nyomban három egyszerűen elkészíthető harcsából készült fogással is érkezni fogok az elkövetkező napokban.

Elsősorban magyaros kencét terveztem, és másnap meglepődve vettem észre, hogy az étel a formából tökéletesen kiborítható, hajszálvékonyan szeletelhető – akár a karácsonyi asztal egyik előételeként is felhasználható.

Így hát nincs más hátra, mint megosztani veletek a receptet. :)

 

  • kb. 5-8 cm-nyi egy póréhagyma zöld szárából
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. extra szűz olívaolaj
  • 2 kisebb szelet harcsafilé (kb. 2 x fél tenyérnyi)
  • 3 kk. bio édes paprikakrém
  • 1 kk. bio csípős paprikakrém
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

A póréhagymát és a fokhagymát aprítógépben kis darabokra aprítottam. Egy tapadásmentes edénykében felmelegítettem az olívaolajat és megpároltam rajta a hagymákat. Nem baj, ha kicsit odakap, a sültebb részek finom ízt adnak az ételnek.

Eközben az aprítógépben a harcsát felaprítottam. Mivel a húsa kissé vizes, egészen pépes lett a végeredmény, de ez ne riasszon meg senkit! :) A felaprított harcsát a megpárolt hagymához adtam.

Kétféle bio paprikakrémmel, illetve őrölt borssal ízesítettem. Mivel a paprikakrém sós, én további sót nem adtam hozzá, de ha szükséges, nyugodtan sózzátok tovább.

Folyamatos kevergetés mellett addig pároltam-pirítottam, amíg minden víz elpárolgott az ételből, illetve kicsit ezután is pirítottam még.

Csinos kis porcelántálkába halmoztam, majd miután kihűlt, hűtőszekrényben hagytam egy éjszakán át összeérni az ízeket.

Másnap kiborítottam, vékonyra szeleteltem, majd kemencében sütött kovászos tönkölykenyérrel, jó sok friss zöldséggel falatoztunk. (Az pástétom gluténmentes. Ha gluténmentesen étkezel, gluténmentes kenyeret válassz hozzá a tönkölykenyér helyett!)

Próbáljátok ki, érdemes! :)

További receptek harcsával: