Beköszöntött az ősz… Vagy legalábbis valami történt: reggelente metsző, hideg szélben tekerek a munkahelyre, vacogva sétálok munka után…
Valahogy próbálom átvészelni ezt az időszakot is: sokat segít a vidám társaság, a színes ruhák, és a jó fűszeres meleg levesek is feldobják a hangulatot! :)
- 1 kisebb vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 1/2 ek. reszelt gyömbér (vagy 1 kk. őrölt gyömbér)
- 2 bő tk. garam masala
- 1 édesburgonya, felkockázva
- 2-3 sárgarépa, karikázva
- tengeri só, frissen őrölt (fehér) bors
- 100 ml rizstejszín
- kb. 1 tk. juharszirup – elhagyható
- a tálaláshoz chili pehely és apróra vágott metélőhagyma/snidling
A vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért kevés vízben párolni kezdtem. Amikor kezdtek megpuhulni és a víz nagy része is elpárolgott, megszórtam garam masalával, és 1-2 percen át a fűszert is pirítottam.
Ezután belekevertem az édesburgonyát és a répát, majd további 1-2 perc pirítás után felöntöttem kb. 1-1,2 liter vízzel. Sóval, borssal ízesítettem.
Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest turmixoltam, végül a rizstejszín hozzáadásával még egyszer összeforraltam.
Chili pehellyel és snidlinggel megszórva tálaltam.
4-5 adag lesz belőle