Az egyetemi éveim alatt egy ideig Csilla barátnőmnél laktam, aki előszeretettel készített egy finom kukoricasalátát sok-sok lila hagymával és tejföllel. Nagyon szerettük, máig érzem a számban a rendelt pizza mellé összekevert saláta ízét. :D
Azóta ugyan tejtermék nem kerül az asztalra, viszont nemrég eszembe jutott ez a végtelenül egyszerű saláta, így gyorsan össze is dobtam egy hasonlót.
Fogyasszátok egészséggel! :)
- 150 ml rizstejszín
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1-2 t. frissen facsart citromlé
- 1 kukoricakonzerv, lecsepegtetve, átmosva
- 1 kisebb fej lilahagyma, aprítva
A rizstejszínt sóztam, borsoztam, kevés frissen facsart citromlével savanyítottam. Végül elkevertem benne az átmosott kukoricát és a lila hagymát, majd azonnal tálaltam.
És ennyi. :)
4 adag lesz belőle