Elérkezett az év utolsó napja is… Nálatok összeállt már a szilveszteri menü?
Mi egyszerűen fogjuk zárni az évet: lencsefőzeléket készítek növényi kolbásszal (ha sikerül, természetesen hozom a receptet is! :) ), sushit is tekerünk (csak mert annyira szeretjük), illetve ez a gombás – tofus káposzta kerül még az asztalra. Sütni nem fogok, ugyanis még mindig van miből gazdálkodnunk édességek terén…
Tegnap megsütöttem a kenyéradagunkat is, méghozzá a mindennapi kenyerünket, illetve egy “mindenmentes” szénhidrát-csökkentett kenyeret is, próbaképpen. Utóbbi nagyon finom lett, csak nem a legszebb, a külcsínen még dolgoznom kell. :D
Most a gombás – tofus káposzta receptével kívánok nektek nagyon boldog, sikeres új évet!
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 1 lecsópaprika, vékony szeletekre vágva
- 1 paradicsom, vékony szeletekre vágva
- 250 g gomba, cikkekre vágva
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 2 csipetnyi chili pehely (elhagyható)
- 450 g savanyú káposzta, kissé átmosva, kisebb darabokra vágva
- 1 cs. füstölt tofu
- kesutejföl a tálaláshoz
Az olívaolajat közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk és üvegesre pároljuk a vöröshagymát, illetve a fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle paprikával, gyorsan elkeverjük, majd azonnal kevés vizet öntönk alá.
Ezután keverjük bele a paprikát és a paradicsomot, majd amikor a zöldségek megpuhultak, a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, chili pehellyel tesszük pikánsan csípőssé.
Amikor a gomba félig megpuhult, hozzáadjuk a savanyú káposztát, lefedjük és (ha szükséges, kevés víz hozzáadásával) addig főzzük, amíg a gomba teljesen átfő, a káposzta pedig roppanósra puhul.
Ekkor adjuk hozzá a tofukockákat (amit előzőleg akár meg is piríthatunk, zsiradékmentes olaj nélkül akár meg is piríthatunk egy serpenyőben), és együtt főzzük készre az ételt.
Kesutejföllel tálaljuk.
4 adag lesz belőle