cukormentes főétel főétel gluténmentes mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Karfiolfasírt (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény, vegán)

Fittkonyha Angi oldalát gyakran nézegetem, és nem csak nézegetem, hanem csodálom is nap mint nap, hiszen valóban kifogyhatatlan az ötletekből, legyen szó bármilyen diétás, egészséges sütiről vagy ételről. Igazi energiabomba! :)

Egy véletlen szerencsének köszönhetően, éppen akkor volt akciós a karfiol, amikor egy csodás recept megjelent a blogján, amit ide kattintva el is értek. Ennek hatására az egészben sült karfiol és szeretett karfiolpizzánk után új kedvenc lépett a porondra, a karfiolfasírt.

Nálam több karfiol és más fűszerezés került bele, és minimális olívaolajon sütöttem, így kissé laposabbra formáltam, hogy eléggé átsüljön, de így is számtalan módon használtuk fel:

Bátran állíthatom, pazar lakoma!

 

  • 450 g karfiolrózsa, aprítógépben felaprítva
  • 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 csapott ek. majoránna
  • 1-2 ek. gluténmentes sörélesztő pehely
  • 150 g víz
  • 5 g almaecet
  • 130 g Szafi Free amerikai Fánk lisztkeverék
  • 2 tk. extra szűz olívaolaj a sütéshez

A hozzávalókat az olívaolaj kivételével alaposan elkeverjük, akár kézzel is alaposan összegyúrjuk. Legalább 10 percig állni hagyjuk.

Egy kanál segítségével, vizes kézzel fasírtokat formázunk és ellapogatjuk (ha nagyon kevés olajban sütjük, legyen inkább vékonyabb, hogy jól át tudjon sülni).

Egy tapadásmentes serpenyőt szilikonos ecset segítségével kikenünk extra szűz olívaolajjal, amit megmelegítünk, és ebben sütjük szép pirosas-barnásra a fasírtok mindkét oldalát.

Tetszés szerinti módon tálaljuk (pl. a fentebb leírt módokon)

Nálam most 19 db fasírt lett belőle