Mindig tartok otthon néhány (bio) paradicsomkonzervet, amit szükség esetén előkapok a szekrényből, és néhány percen belül máris az asztalon gőzölöghet egy finom leves, paradicsomos ragu, vagy tésztaétel.
Ennek az ételnek is a paradicsom adja az alapját.
Készítettem már levest rizstejszínnel és gyöngybabbal, most éppen mángold volt itthon, így az került bele.
- 1 – 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 nagyobb újhagyma (a zöldjével együtt), karikázva
- 3 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 1/2 csokor mángold (nálam 3 nagyobb levél), a szára aprítva, a levelek 1 cm széles szeletekre vágva
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 400 g (1 doboz) bazsalikomos bio paradicsomkonzerv
- 1 bő tk. szárított bazsalikom
- 1 bő tk. szárított kakukkfű
- 1 bő tk. szárított oregánó
Az olívaolajon puhára pároltam az újhagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát, 1-2 percig tovább párolva, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. Hozzáadtam a mángold szárat és levelét is, és további 2 – 3 percig a hagymákkal együtt pároltam – pirítottam.
Sóztam, borsoztam. Beleöntöttem a paradicsomkonzervet, majd a konzervdobozból 2 doboznyi vizet (de lehet többet is, ha ti hígabban szeretitek a levest, ezzel a mennyiséggel elég sűrű lett).
Bazsalikommal, kakukkfűvel, oregánóval fűszereztem, majd kis lángon főzve hagytam összeérni az ízeket.
Villámgyorsan elkészül, nagyon finom, gazdag, olaszos jellegű leves lesz a végeredmény.
Kb. 4 adag lesz belőle