Mindig tartok otthon néhány (bio) paradicsomkonzervet, amit szükség esetén előkapok a szekrényből, és néhány percen belül máris az asztalon gőzölöghet egy finom leves, paradicsomos ragu, vagy tésztaétel.

Ennek az ételnek is a paradicsom adja az alapját.

Készítettem már levest rizstejszínnel és gyöngybabbal, most éppen mángold volt itthon, így az került bele.

 

  • 1 – 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 nagyobb újhagyma (a zöldjével együtt), karikázva
  • 3 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/2 csokor mángold (nálam 3 nagyobb levél), a szára aprítva, a levelek 1 cm széles szeletekre vágva
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 400 g (1 doboz) bazsalikomos bio paradicsomkonzerv
  • 1 bő tk. szárított bazsalikom
  • 1 bő tk. szárított kakukkfű
  • 1 bő tk. szárított oregánó

Az olívaolajon puhára pároltam az újhagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát, 1-2 percig tovább párolva, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. Hozzáadtam a mángold szárat és levelét is, és további 2 – 3 percig a hagymákkal együtt pároltam – pirítottam.

Sóztam, borsoztam. Beleöntöttem a paradicsomkonzervet, majd a konzervdobozból 2 doboznyi vizet (de lehet többet is, ha ti hígabban szeretitek a levest, ezzel a mennyiséggel elég sűrű lett).

Bazsalikommal, kakukkfűvel, oregánóval fűszereztem, majd kis lángon főzve hagytam összeérni az ízeket.

Villámgyorsan elkészül, nagyon finom, gazdag, olaszos jellegű leves lesz a végeredmény.

Kb. 4 adag lesz belőle