Igazi nyár végi finomság a napsugarat idéző ízekkel. :)
- 4 adag soba tészta
- himalája só
- 1+1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kg paradicsom (előzőleg megszabadítva a héjától és felkockázva)
- 2 tk. szárított bazsalikom
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 1 tk. szárított medvehagyma
- frissen őrölt bors
- vegán parmezán a tálaláshoz
A soba tésztát sós, olívaolajos vízben megfőztem.
A másik ek. olívaolajon elkezdtem párolni a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a paradicsomot. Bazsalikommal, kakukkfűvel és medvehagymával fűszereztem. Sóztam, borsoztam.
Víz hozzáadása nélkül addig főztem, amíg besűrűsödött, majd turmixgépben turmixoltam.
Soba tésztával és házilag készült vegán parmezánnal tálaltam.
4 adag lesz belőle