Ismét egy levesrecepttel érkezem, úgy tűnik, ebben az őszies időben valóban megnő a levesigényünk. :)
Ennek a receptnek a joghurtos verziója és a “mentes” verziója is szerepelt már a blogon, most csak az alapanyagok változtak kissé, de az íze továbbra is pazar. :)
Szinte teljesen zsiradékmentesen készült.
- kb. 15 cm-nyi póréhagyma, vékonyra szeletelve
- 1 nagyobb cékla, felkockázva
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1/2-1 kk. stevia
- 1-2 ek. balzsamecet (nekem most málnás volt itthon)
- 200 ml rizstejszín
A póréhagymát kevés vízben megpároltam.
Hozzáadtam a céklát, sóztam, borsoztam, majd alaposan összepároltam. Kb. 1 liter vízzel felöntöttem, steviával édesítettem.
Amikor a cékla megpuhult, 1 ek. balzsamecetet adtam hozzá, majd rizstejszínnel krémesítettem és összeforraltam a levest. Végül turmixoltam.
Ha szükséges, további sóval, borssal, steviával és/vagy balzsamecettel állíthatjuk be a megfelelő pikánsságot.
4 adag lesz belőle