Cukkini Hummusz (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

A cukkini szezonnak ugyan már vége, de most találtam meg ezt a képet erről a nagyon finom és egyszerű cukkinis kencéről. Így, gondoltam, gyorsan meg is osztom veletek, mielőtt feledésbe merül.

Többször olvashattátok már a hummuszhoz zengett ódáimat :), nagy-nagy kedvenc kencémről van szó.

Gyakran készítem a klasszikus változatot, zöldborsóval és fehér babbal is nagyon szeretjük, a padlizsános baba ganoush-ról nem is beszélve. Dióval és sült fokhagymával még pikánsabbá tehető.

Amikor a biodobozomban két hatalmas cukkini lapult, rögtön bevillant: miért is ne ötvözhetném ismét a hummusz ízvilágát ezzel a zöldséggel is?

Nem csalódtunk! :)

 

  • 1,5 (nagyobb) cukkini, felkockázva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2-1 kk. őrölt római kömény (ízlés szerint)
  • 1 ek. tahini
  • frissen facsart citromlé
  • (víz)

A cukkinit héjával együtt felkockáztam, majd puhára pároltam. Aprítógépbe tettem a fokhagymával, a sóvel, borssal és római köménnyel, majd kevés víz hozzáadásával pürésítettem.

Pirítóssal fogyasztottuk, de azt articsókás farfalle mintájára több vízzel készítve akár tésztaszószként is el tudom képzelni.

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár