Póréhagymás – balzsamecetes céklaleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Ismét egy levesrecepttel érkezem, úgy tűnik, ebben az őszies időben valóban megnő a levesigényünk. :)

Ennek a receptnek a joghurtos verziója és a “mentes” verziója is szerepelt már a blogon, most csak az alapanyagok változtak kissé, de az íze továbbra is pazar. :)

Szinte teljesen zsiradékmentesen készült.

 

  • kb. 15 cm-nyi póréhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 nagyobb cékla, felkockázva
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2-1 kk. stevia
  • 1-2 ek. balzsamecet (nekem most málnás volt itthon)
  • 200 ml rizstejszín

A póréhagymát kevés vízben megpároltam.

Hozzáadtam a céklát, sóztam, borsoztam, majd alaposan összepároltam. Kb. 1 liter vízzel felöntöttem, steviával édesítettem.

Amikor a cékla megpuhult, 1 ek. balzsamecetet adtam hozzá, majd rizstejszínnel krémesítettem és összeforraltam a levest. Végül turmixoltam.

Ha szükséges, további sóval, borssal, steviával és/vagy balzsamecettel állíthatjuk be a megfelelő pikánsságot.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár