Nektek megvan a kukoricafőzelék? :)
Bevallom, én soha nem láttam még ilyen főzeléket, egyik nap az interneten jött velem szembe… Gondoltam, ha készítünk főzeléket zöldborsóból, lencséből, vörös lencséből, sárgaborsóból, babból, netán csicseriborsóból, miért ne lehetne megfelelő alapanyag a kukorica?
Gyorsan a tettek mezejére is léptem, ezt az általunk nagyon kedvelt levest alapul véve…
Zabpehely fasírttal fogyasztottuk.
Most konzervből készítettem, ebben az esetben érdemes bio változatot venni, illetve ha erre nincsen lehetőséged, azokat a konzerveket keresd, aminek az összetevője kukorica, só és víz. Természetesen fagyasztott kukoricával is működik.
FIGYELEM! A főzelék gluténmentes, a zabpehely fasírt NEM! Ha gluténérzékeny vagy, válassz hozzá egyéb, tetszőleges köretet!
- 1 kisebb fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 doboz (340 g) konzerv kukorica, alaposan lemosva
- 1 tk. kakukkfű
- kb. 1 csapott ek. étkezési keményítő
- 100 ml rizstejszín
A hagymát és a fokhagymát vízben párolni kezdtem. Sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a leöblített kukoricát. Kakukkfűvel fűszereztem, néhány percig kevergetve pároltam-pirítottam, majd felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepi. Lefedtem, majd puhára főztem.
Amikor megpuhult, a keményítőt kikevertem kevés hideg vízzel és a rizstejszínnel, majd a tűzhely legkisebb fokozatát beállítva, folyamatos kevergetés mellett besűrítettem a főzeléket.
2-3 adag lesz belőle