A tök kaporral házasítva az egyik legjobb nyári választás! :) A garnélával pedig egy kis csavar is kerül ebbe az alapjában véve egyszerű ételbe. 250 g mini garnélát megtisztítani – ez pedig nem más mint színtiszta meditáció! :)
Ha vegán vagy, a garnélát pótolhatod fehér babbal vagy csicseriborsóval, így is teljes értékű lesz a finomság.
- 250 g garnéla
- 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb főzőhagyma, apró kockákra vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 kisebb főzőtök, falatnyi darabokra vágva
- 1 csokor kapor, aprítva
- 1 bögrényi barna rizs, alaposan átmosva
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld, aprítva
A garnélát hideg vízben olvasztottam fel, ezután megtisztítottam, a szükségtelen részeket eltávolítottam.
Olívaolajban párolni kezdtem a hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát is. Kis lángon illatosra pároltam – pirítottam, majd hozzáadtam a garnélát is. Sóztam, borsoztam, rendszeresen átkeverve megsütöttem.
Ekkor hozzáadtam a tököt , majd az aprított kaprot is, és addig főztem az ételt, amíg a tök roppanósra puhult.
Végül a barna rizst háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főztem, majd a tűzhelyről levéve elkevertem az aprított petrezselyemzölddel.
A ragut a petrezselymes rizzsel tálaltam.
2 – 3 adag lesz belőle