Kapros – garnélás tökragu (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes , zsírszegény recept)

A tök kaporral házasítva az egyik legjobb nyári választás! :) A garnélával pedig egy kis csavar is kerül ebbe az alapjában véve egyszerű ételbe. 250 g mini garnélát megtisztítani – ez pedig nem más mint színtiszta meditáció! :)

Ha vegán vagy, a garnélát pótolhatod fehér babbal vagy csicseriborsóval, így is teljes értékű lesz a finomság.

 

  • 250 g garnéla
  • 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb főzőhagyma, apró kockákra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 kisebb főzőtök, falatnyi darabokra vágva
  • 1 csokor kapor, aprítva
  • 1 bögrényi barna rizs, alaposan átmosva
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld, aprítva

A garnélát hideg vízben olvasztottam fel, ezután megtisztítottam, a szükségtelen részeket eltávolítottam.

Olívaolajban párolni kezdtem a hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát is. Kis lángon illatosra pároltam – pirítottam, majd hozzáadtam a garnélát is. Sóztam, borsoztam, rendszeresen átkeverve megsütöttem.

Ekkor hozzáadtam a tököt , majd az aprított kaprot is, és addig főztem az ételt, amíg a tök roppanósra puhult.

Végül a barna rizst háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főztem, majd a tűzhelyről levéve elkevertem az aprított petrezselyemzölddel.

A ragut a petrezselymes rizzsel tálaltam.

2 – 3 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár