El sem tudom mondani, hányszor terveztem már ennek a csini színű hummusznak az elkészítését! Annyi helyen találkoztam vele; magazinok lapjain, szakácskönyvben, blogokon, de még vendégségben is. :) Valahogy viszont vagy a hummuszhoz nem volt kedvem, vagy cékla nem volt itthon.
De most! Hiszen a kukorica konzerv helyett véletlenül egy csicserit sikerült felnyitnom (ó, azok a kora reggeli főzések…), és egy bébi cékla is várta, hogy megtalálja a helyét. Nos, ezek a véletlenek köszönnek most vissza ebben a receptben. :)
- 1 csicseriborsó konzerv, leszűrve és alaposan átmosva
- 2 ek. tahini
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 tk. fokhagyma por
- 1 tk. római kömény, mozsárban összezúzva
- 1 bébi cékla, felkockázva
- 1/2 citrom frissen facsart leve
A csicseriborsót, a tahinit, a sót és a fűszereket aprítógépbe tettem, majd annyi vizet adtam hozzá, hogy könnyű, krémes állaga legyen.
Ezután adtam hozzá a felkockázott céklát, amivel homogén állagúra turmixoltam a kencét. Végül citromlével adtam meg a tökéletes ízvilágot.
Ugye milyen csini lett?
Ha szereted a hummuszt, próbáld ki a további recepteket is: