cukormentes gluténmentes leves leves mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek Vendégposzt

Vendégposzt: Sült paprika krémleves Ilditől (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán)

Amikor Budapestre megyek a kollégákhoz, mindig hatalmas kíváncsisággal várom, éppen hol fogunk ebédelni vagy vacsorázni; ugyanis a tényleg végtelen kínálatból sok-sok finomságot meg tudok kóstolni.

Most egyik kedves kolléganőm, Ildi, benneteket lep meg egy finomsággal, amiről ódákat zengett nekem, úgyhogy hamarosan én is ki fogom próbálni, ti se habozzatok elkészíteni! :)

 

  • 1 kg kápia paprika (esetleg piros kaliforniai paprika)
  • 100 ml víz, vagy zöldségleves alaplé + amennyi szükséges
  • 200 ml rízstejszín
  • só, frissen őrölt bors bors
  • kevés chilipor

 A felhasznált paprika mennyisége függ a fajtájától és a nagyságától. Én a kápia paprikát használom, és 3-4 adag leves lesz kb. egy kilóból.

A paprikát alaposan megmossuk és egészben fóliázott tepsibe rakjuk. Közepes lángon kb. egy óra alatt megsütjük (félidőben nem árt megforgatni.) Akkor jó, ha a héja feketedik.

Sütés után egyből átteszem egy lábosba, és 15-30 percre folpack-kal lefedem, hogy könnyebben le lehessen húzni a héját és ki lehessen szedni a magházát.

Miután megtisztítjuk, vizet adunk hozzá – először kb. 100 ml-t – , ráöntjük a rizstejszínt és botmixerrel összeturmixoljuk. Lassú tűzön felforraljuk. Ha kell, kicsit több vizet adunk hozzá. Sóval, borssal, chiliporral fűszerezzük.

Puffasztott amaránttal, rizzsel tálaljuk.

3-4 adag lesz belőle

További sült paprikával készült recepteket itt találsz: