cukormentes gluténmentes kenyér, péksüti kenyér, péksüti mentes étkezések reggeli reggeli szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Mediterrán csicseriborsó lepény (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

A csicseriborsó liszt az olcsóbb gluténmentes lisztek közé tartozik, így érdemes kísérletezni vele. Korábban póréhagymás változatot készítettem, most pedig olaszos ízvilágba toltam el. Nagyon hamar elkészül, tízóraira vagy uzsonnára is ideális finomság!

Mi édes chili szósszal nyakon öntve ettük.

 

  • 200 g csicseriborsó liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. kurkuma
  • 2 ek. olasz fűszerkeverék (nálam szárított zöldségekkel)
  • 10 db zöld olívabogyó, 4 cikkre vágva
  • 5 db (olajmentes) szárított paradicsom, apró darabokra vágva
  • nagy csipetnyi tengeri só
  • 200 ml langyos víz

A hozzávalókat a víz kivételével alaposan elkevertem egy keverőtálban, Lassan csorgatva hozzáadtam a vizet, folyamatosan kevertem, hogy a massza csomómentes legyen. 15 percre állni hagytam.

A masszából 1-1 evőkanálnyi jutott 6 db szilikon tartelette formába, amit 180 fokos sütőben addig sütöttem, amíg a beleszúrt pálcikára nem ragadt massza és kissé megpirult a teteje.

Salátával és édes chili szósszal tálaltam.

Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!