Kiváló hétköznapi ebéd vagy vacsora, de akár szendvicsbe is csomagolható az étel, amit ma mutatok nektek. Nagyon kiadós, finom és egyszerű: két igazán olcsó alapanyag házasságából született, de bizony megállja a helyét az ebédlőasztalon.
Kínálhatod főzelékkel, salátával, vagy akár burgonyapürével is. Burgerként is el tudom képzelni, akkor nagyobbacska pogácsákat süss belőle. Másnapra sem lesz kevésbé jó az állaga, sőt!! :)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 sonkahagyma, felkockázva
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 500 g főtt csicseriborsó
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 csapott tk. őrölt pirospaprika
- 1 csapott tk. őrölt kömény
- 1 tk. majoránna
- 1 tk. chili pehely
- 6-8 ek. lágy zabpehely
Az olívaolajat kis lángon melegíteni kezdem. Hozzáadom a hagymát, majd néhány perc múlva a fokhagymát is és puhára párolom őket.
A csicseriborsót botmixerrel turmixolom. Amikor krémes állagú lesz, sózom, borsozom, majd fűszerezem: legutóbb pirospaprikát, őrölt köményt, majoránnát és egy kis tüzes chilit használtam. A masszához adom a megpárolt hagymaféléket is, majd alaposan összedolgozom a masszát (kanállal, kézzel… :) ).
Végül annyi zabpelyhet adok hozzá, amitől szépen összeáll és formázható lesz a fasírt: ezzel még egyszerjól elkeverem, majd 15 percre állni hagyom.
Végül ha szükséges, sóval, fűszerekkel vagy zabpehellyel igazítok az ízén és az állagán, majd szilikon tartelette formában, 180 C-ra előmelegített sütöm készre.
10 fasírt lesz belőle
További vegán fasírt receptek a blogon:
- Gombafasírt
- Ropogós padlizsánfasírt
- Zabpelyhes lencsefasírt
- Zabpehelyfasírt
- Sárgarépa-petrezselyem fasírt
- Shrek fasírt
- Kölesfasírt
Ha tetszenek a receptjeim, iratkozz fel a hírlevelemre és kövesd a Facebook-oldalamat is! :)