A zöldborsó, a citrom és a bazsalikom igen jó barátok, én mondom nektek! Ha már túl vagytok a zöldborsó hummuszon és a medvehagymás-citromos brokkolikrémen, ideje ezt e kencét is kipróbálni!
Mi házi kenyérre kentük, friss retekkel gazdagon megpakoltuk, a hortobágyi gyalogtúránk alatt pedig jóízűen fel is faltuk. :)
- 2 bögre (2×250 ml) zöldborsó
- 1 bő ek. rizstejszín
- 1,5 ek, lenmagolaj (vagy egyéb olaj)
- 10 nagy levél bazsalikom
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- tengeri só, frissen őrölt bors
A zöldborsót 10 perc alatt puhára főztem annyi vízben, ami éppen ellepi. Aprítógépbe tettem, hozzáadtam a többi hozzávalót és krémesre pürésítettem.
Kiváló szendvicsfeltét, vagy mártogatós a nyári grill-estéken.
4-6 adag lesz belőle